ابزار امتیاز دهی

انفجار خوشه ستاره یی، متهم ردیف اول انقراض زمین - علمی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علمی

یک انفجار پرتویی از یک خوشه ستاره‌یی در حال عبور احتمالا منجر به انقراض بزرگ در زمین در 440 میلیون سال پیش شده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در سال 2003 یک تیم از محققان دانشگاه کانزاس به ارائه طرحی پرداختند که در آن یک انفجار پرتو گاما در فاصله چند هزار سال نوری از زمین منجر به انقراض جمعی در 440 میلیون سال قبل بر روی زمین شده است؛ اما هیچ گواهی برای آن ثابت نشده است.

از آنجایی که این انفجارها در زمانی رخ می‌دهند که یک ستاره منفجر شده یا دو ستاره با هم ترکیب می‌شوند، پیدا کردن مقصر بسیار سخت می‌شود.

به گفته محققان موسسه فیزیک اتمی ماکس‌پلانک در آلمان، در صورتی می‌توان نشانه‌ای برای ثابت کردن جریان پیدا کرد که این انفجار در یک خوشه ستاره‌یی میزبان ستاره‌های مرده‌ای که با هم ادغام می‌شوند،‌ رخ بدهد.

بر اساس تعداد خوشه‌های ستاره‌یی در کهکشان راه شیری و نرخ انفجارهای اشعه گاما در آنها، ‌این محققان به این باور رسیده‌اند که احتمالا یکی از آنها در فاصله‌ نزدیکی از زمین در میلیاردها سال قبل منفجر شده است.

ماموریت فضایی Gaia سازمان فضایی اروپا که قرار است در سال 2013 به فضا پرتاب شده و به ارائه نقشه ستارگان بپردازد، ‌می‌تواند خوشه ستاره‌ای مقصر را در فضا پیگیری کند. گایا به تعیین موقعیت و سرعت این خوشه‌ها می پردازد تا رویدادهای نزدیک به انقراض زمین مشخص شوند.


ارسال شده در توسط vahdi